tisdag 28 oktober 2008

Tisdag

Tisdag, och Emelia är tillbaka på dagis efter helgens ledighet. Agnes sover i vagnen fortfarande. Vi har varit ute och promenerat i en och en halv timme. Det är så himla fint ute idag!

Igår var vi till stan en sväng efter lunch. Köpte nya nikebrallor till gubben som har hälsokontroll på jobbet idag och skulle cykla och bära säckar (!). Shoppade även två par Kuomaskor till barnen och varsin vintermössa åt dem. Skönt att ha det gjort men attans vad det drar iväg!
Efter det åkte vi till Hansens i Öjebyn och fikade. Vi avslutade med en sväng på biblioteket. Jag tycker det är så roligt att åka iväg och hitta på grejjer med barnen. Om än man åker själv med dem och det är lite kaos, så är det ändå så mysigt. Bara att åka och fika och låta Emelia välja själv vad hon vill ha och man ser hur lyxigt hon tycker att det är. Mys!

Igår kväll var det dags för mammamys :-) Åkte in till Annicas jobb och fick håret klippt och färgat och köpte lite nya hårgrejjer. Så härligt!!! Har känt mig så grå och tråkig ett tag, men nu blev det bättre. Har klippt en rak axellång page och en lång lugg till ögonbrynen. Sen färgade hon håret mörk, mörkt brunt. Det var välbehövligt!

I helgen har vi äntligen planterat häcken. Jag var ute hela söndagen och räknade ut, planterade, vattnade och fyllde på jord. Oj, vad det är skoj att hålla på ute! Längtar tills det blir vår igen och jag får fortsätta.. Nåja, just nu känns det bra med vinter också. Längtar massor tills snön kommer och vi kan vara här ute och leka!
Hann även som sagt jobba en natt och var en sväng på mässan på lördag. Den var riktigt usel måste jag säga. Fy vad tråkig. Inget att titta på, och man hade gått igenom hela på några minuter. Besvikelse. Vet också med säkerhet att jag sett Kuoma på en deltagarlista tidigare, men de var då inte där i alla fall. Trist! Fick med mig två par vantar (tror de är från Haparanda) som visst ska vara bra.
Ska försöka få in lite bilder från planteringen. Sen måste vi äta lite lunch innan det är dags för dagishämtning igen!


Bästa planteringshjälpen..


Viktigt att det blir rakt :-)


Så, klart! Ser väldigt trist ut med några bara pinnar, men det kommer bli bättre! Där, där det är en öppning ska vi sätta ännu en portal av armeringsmatta som vi har närmare huset. Funderar även på att lägga ner stora stenplattor just där man går in och ut genom trädgården, för man nöter nästan ut gräsmattan annars.

Inga kommentarer: