fredag 7 november 2008

Helg igen!

Oj, vad veckorna susar iväg. Så var det redan fredag igen!
Ikväll åker vi till Skellefteå efter att Henrik har kommit från jobbet och jag har varit ute och sprungit. Rätt sent alltså.. Ska bara stanna till imorgon. Är verkligen dags att åka ner, tror det är två månader sen sist. Men vi har verkligen haft nåt varenda helg!

Nu har vi just varit ute en stund och hann bara in så tyckte Emelia att vi skulle baka muffins. Sagt och gjort. Första plåten kladdiga chokladmuffins med chokladtopping är på G. Precis vad man behöver!!

Igårkväll började jag med min första julkrans/dörrkrans. Har gjort själva kransen av en massa varv med slykvistar och sen ska jag klistra fast hjärtan på den som jag sytt och fyllt med vadd. Tror det kan bli ganska fint.
Fick också en laddning tyg i veckan som jag beställt från Jofotex. Gissa om jag är sugen på att sy?!?! Har bara inte riktigt tid just nu.. Till veckan kanske..

..och på söndag är det farsdag. En liten present har vi kirrat. Kan inte skriva vad ifall han läser detta, farsgubben. Emelia har gjort ett kort åt honom på dagis, och det är så fint! Inatt vaknade hon och kom på att hon var tvungen att väcka H och berätta att hon gjort ett kort. Gullunge :)

........................lunch..............................................

Så, åter. All energi slut :) Köket ser ut som ett bombnedslag, sylt, muffinssmet och rån under strumporna och på barnens kläder. Barnen bråkar om samma grejjer, inte många minuter mellan gråtattackerna. Agnes kastar ner leksaker (och typ allt hon hittar) i toan, klättrar i soffan, på stolar, ja, allt. Som grädde på moset är E på sitt allra bästa treårstrotshumör. Pust.
Känner att det börjar vara dags för en löptur. Det är två dar sen sist nu. Det märks. Trött och kort stubin. Att ta mp3´n med en massa bra musik på hög volym, på med skorna och ut och bara ösa. Höja pulsen, svettas och andas massor med frisk, fräsch luft. Är som en ny mamma när jag kommer hem. Varenda gång. Det blir nästan som en drog (tror jag :)).

Har tvättat av kidsen nu, bytt deras kläder, sopat golvet och andats en stund. Nu står barnen vid stereon och dansar till "Bamses jul" (redan). Söta som socker. Emelia ber mig fota dem. Får man lite dåligt samvete för att man nyss var irriterad. En föräldra"ledigs" vardag....

Trevlig helg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vaddå IGEN? Den kommer vara en gång i veckan och det är alldeles för sällan.. ;-) Gör du julkransar på beställning? Såna som man kan ha på ytterdörren? Ha en superskön helg, kramkram.

Anonym sa...

Nä, man blir rätt lite full i skratt! :) Jag blev bara lite nyfiken på kransarna, du får lägga ut nån bild sen! Nu hägrar Sjukhuset på tv, det gillar både jag och Meja! Kram.

Anonym sa...

hej gumman! oj oj vad du är duktig! Du får ha bakskola med mig, inte ens muffins klarar ju en annan av :-)

Får megasaknad ångest när jag lsäer här, vill oxå få vara hemma o ja h en vardag där med mys dater i sjulis där vi fast alla kan dansa till bamse :-)

stor kram

Anonym sa...

Haha jag men man vill ju ha rent och fint när bebis kommer så man slipper tänka på det den första tiden :-) Vårt kök var dock verkligen i behov av en storstädning, 4 sopsäckar slängde vi! Vet inte var vi lyckats klämma in allt skräp för skåpen är då fortfarande fulla!

Åh så roligt att ni ska börja med renoveringen....i vilket hörn ska ni börja? ;-)

Ja bebis hinnner säkert lägga sig till rätta, h*n måste göra det!! :-) Sparkas då väldans mycket men när bm sa hur h*n ligger så förstod jag varför det sparkas som det gör..känns ju som att den gör kullerbyttor men den vevar nog bara med både armar o ben :-)

kram kram

Anonym sa...

Jenny:
Skojar du det skulle vara grejjer att röja loss lite till Bamse ;-)
Är så sugen på att åka ner och hälsa på er snart. Vi kanske får sikta på det här mot vårsidan?!? Troligtvis ska Henrik vara ledig hela maj med mig. Sen börjar jag jobba och han är hemma. Kanske skulle passa med en visit någongång under maj? SKulle vara hur skoj som helst!! Kram!!

Cammi:
Du har helt rätt inställning. Hemskt skönt att slippa göra sånt när man kommer hem. Vi hade sån tur att mamma och pappa var här hemma med Emelia när vi var på BB. Vi kom hem till massa lagad mat, städat hus och tvättad tvätt. Var grejjer det. Vår planering innan var kanske inte den bästa :-)
Renoveringen, tjaa, vi ska nog inte börja förrän trappen är målad. En grej i taget.. Får se när det blir beroende på när Henrik tycker att han slipat och filat färdigt... SEN blir det iaf vårt blivande sovrum. Ett litet rum på sisådär 12-13 kvadrat med snedtak på övervåningen. Kommer gå väldigt mycket i vitt om jag får betämma..
Kram!!