måndag 3 november 2008

Ny vecka!

Alla helger går så fort, så även denna. Minns knappt vad vi gjort... Fredag åkte vi på fikautflykt till Norrfjärden med min mormor. Mysigt! Lördag träffade vi mitt kusinbarn Alva och hennes familj. De var uppe från Umeå och hälsade på. Alltid lika kul att träffas fast det tyvärr inte blir så ofta. Flickorna kommer jättebra överens och behöver ingen startsträcka för att börja leka om man säger så.... For ut och sprang när vi kom hem. Gick helt ok. Ser fram emot att tävla halvmara även nästa sommar. Målet är att komma under 1,59 timmar. Får se om det går!

Henrik har slipat trappen klart och joxat på med latex i skarvar. Nu återstår ett varv häftgrund och sen målning. Tror knappt att det är sant.. Känns lite som att vi drar ut på målningen eftersom vi måste sova nere i lekrummet hela familjen då.
Igår fällde Henrik ut storbjörkar i skogen hela dagen och vi var hemma och gjorde inget särskilt. Hade lite besök, var ute och lekte, lagade middag och sånt. Gjorde en vegetarisk paj som blev mycket bra och en efterrätt som var så himla god! Har en kokbok som heter Rosendahls trädgårdscafé och där finns ett recept på äppelkaka som heter "Äppelkakan Signe". Otroligt god!! Fikade och kikade på "Tingeling" tillsammans med barnen. Den föll verkligen Emelia i smaken :)

Idag har vi varit ute i nästan två timmar på förmiddagen. Himlarns härligt väder! Medans Agnes sov har jag och Emelia varit bakom huset och plockat enbärsris och satt i balkonglådorna. Blev riktigt fint! Är så mysigt att vara i skogen den här tiden på året. Solen står så lågt, lite snö, lite fruset, lite gamla lingon , mossa.. Skulle kunna grejja på där hur mycket som helst.

Ikväll borde jag verkligen ta tag i min pandurobeställning så att vi får tag i lite julpysselgrejjer och julklappsmaterial. I år praktiserar vi "Ära vare Gud i höjden, för detta gjorde jag i slöjden..." :-) En del hemgjort blir det alltså :)

Nu ska vi käka och åka sen åka till Alvik och hälsa på Nina.

Hej svejs!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åå, vad du är duktig på att skriva och kommentera! Det är jätteroligt! :D